facebook whatsapp youtube

נהיגה בפסילה

author
date
08.08.2023
time
1 דקות קריאה
מאמרים נוספים בנושא:

נהיגה בשלילה

נהיגה בשלילה נחשבת לעבירה חמורה בגלל שמדובר בעבירה הפוגעת בסדרי שלטון. הרשויות היכולות לפסול רישיון הן המשטרה, משרד הרישוי ובתי משפט. אי ציות להחלטות שלהם היא עצם העבירה הבוטה גם אם לא נגרמו תאונות או נזקים אחרים בגלל הנהיגה. כדאי לחשוד לערב עורך דין בעל ניסיון בנסיבות אלו. שקמה אדרי משרד עורכי דין עוסק בתחום וניתן לקבל אצלו מידע רב חשיבות.

נהיגה בשלילה בנסיבות שונות

נהיגה בשלילה מערערת את הלגיטימיות של משרד הרישוי, גורמי האכיפה והשפיטה. על פסילה מחליטים במקרים שונים. קצין משטרה יכול לפסול רישיון של נהג שעבר עבירות חמורות כמו נהיגה בשכרות או תחת סמים, שביצע תאונות קטלניות ועוד. משרד הרישוי יכול לפסול בגלל ענייני בריאות וסיבות אחרות. בית משפט גוזר גזרי דין רבים הכוללים פסילת רישיון לתקופות שונות. פקודת התעבורה סעיף 67 קובעת שעובר העבירה הוא כל מי נפסל מקבלת או אחזקת רישיון, מי שנוהג בניגוד לתנאים והמגבלות שנכתבו ברישיון הנהיגה שלו ועוד. העונש המרבי הינו 3 שנים ובמקרים רבים גם תוספת של קנסות. הסיבה לעונש החמור היא בכך שהעבירה הנ"ל נחשבת לפלילית למרות שהיא עבירת תעבורה. בתי המשפט מגדילים את רף הענישה כדי לייצור הרתעה. לרוב, ניתן להוכיח בקלות שהאדם עבר את העבירה הזאת.

ייעוץ וטיפול בנושאי נהיגה בשלילה

עורך דין תעבורה יכול לסייע במקרים אלו. עם טיפול נכון הוא יכול לבקש עונש פחות חמור מאשר קבוע  בחוק ובכך למנוע מאסר ואפילו רישום פלילי. הדבר אפשרי כי בתי משפט מתחשבים בנסיבות מקלות. הדבר חשוב במיוחד כאשר הנהג הינו צעיר וזו לו הפעם הראשונה לביצוע העבירה.

משרד מוביל בעל ניסיון וקבלות

שקמה אדרי משרד עורכי דין מתמחה בתחום ומומלץ לקבל ממנו שירות מקצועי המלווה ביחס אישי. הוא מקיף וכולל הקשבה והפנמה, ייעוץ פרטני לכל מתלבט, הגנה משפטית מעולה, ליווי ככל הנדרש, מחירים נוחים ועוד. מנהלת אותו עורכת דין בעלת ידע רב וניסיון מצטבר המגיעים מהתמחויות, השתלמויות, ממתן שירותים איכותיים ללקוחות רבים לאורך שנים ועוד. היא תשמח להעמיד את התשתית הקיימת במשרדה לטובת אחרים.

נהיגה בשלילה

נהיגה בפסילה עונש

בתי המשפט רואים את עבירת הנהיגה בפסילה כעבירה חמורה שיורדת לשורש הסדר הציבורי.

עבירה זו פוגעת בערכים מוגנים רבים ובניהם בטחון הנוסעים ברכב עקב נהיגה של אדם אשר רישיונו נשלל אם מחמת שהוא מסוכן או בלתי מיומן דיו.

כן, פגיעה בערך שלטון החוק והפרת צווים, בהקשר זה אף נוהג בית משפט להטיל ענישה מרתיעה כדי להעביר מסר בדבר ציות לחוק.

יפים בעניין זה דברי בית המשפט ברע"פ 3878/05 יעקב בנגוזי נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (26.5.2005):

נהיגה בכבישי הארץ בזמן פסילת רישיון טומנת בחובה סיכונים רבים לביטחונם של נוסעים ברכב והולכי רגל. יתר על כן, ולא פחות מכך, היא משקפת התייחסות של ביזוי החוק וצווי בית המשפט… בסופו של דבר, בית המשפט הסתפק בהטלת 12 חודשי מאסר בפועל על המבקש בחופף לתקופה זהה שנגזרה עליו בגין הפעלת עונש המאסר על תנאי שהיה תלוי כנגדו. בנסיבות העניין, ונוכח החומרה העולה מעבריינות החוזרת ונשנית של המבקש, העונש שהוטל עליו אינו חמור כלל ועיקר. התייחסותו המקלה של שירות המבחן, אשר מטבע הדברים מתמקדת בהיבט האינדיבידואלי הקשור בנאשם ואינה בוחנת את האינטרס הציבורי הכללי, הגם שהיא מהווה שיקול חשוב בענישה, אינה יכולה לשמש שיקול מכריע במקרה זה, בו נדרש מסר הרתעתי ברור ותקיף כנגד נאשם שאינו יודע מורא החוק מהו, וחוזר ומפר צווים וחוזר ומסכן את הציבור ללא רתיעה."

ענישה בעבירה של נהיגה בפסילה

כאמור בעבירות מסוג זה נהוג לתת עונש מרתיע ואף לתת משקל פחות יותר לנסיבות אינדיבידואליות.

העונשים בגין ביצוע עבירה של נהיגה בזמן פסילה הם חמורים ויכולים להגיע עד מאסר למשך שלוש שנים וקנס.

שיקול מכריע לעניין הענישה הוא האם מדובר בפעם ראשונה של הפרת הפסילה או שמדובר בנהג שדרך קבע מזלזל בהוראות בית המשפט, שאז הענישה אף תהיה חמורה יותר.

נהיגה בפסילה עונש

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    form-image form-image