מהו צו הרחקה בגין הטרדה מאיימת – המאמר שיעשה לכם סדר
07.10.2024
1 דקות קריאה
מאמרים נוספים בנושא:
הטרדה מאיימת היא כל פעולה הכוללת תקשורת שמעוררות פחד או מצוקה אצל אדם אחר, איומים מילוליים, חשש לפגיעה פיזית, מעקב או כל התנהגות שמערערת את תחושת הבטחון או גורמת לקורבן להרגיש מוטרד.
החוק מכיר בהשפעה החמורה של התנהגות פוגענית כאמור על רווחתו הנפשית והרגשית של הקורבן. לכן, הוא מספק דרכים מגוונות להגנה מפני הסכנה ואף מניעה שלה.
כאשר מדובר על אלימות או הטרדה שמבוצעת בין בני משפחה, הרי שניתן לבקש את הצו הייחודי שעניינו צו נגד הטרדה מאיימת.
איך לקבל את הצו – הסבר משפטי מפי עורך דין אלימות במשפחה
קבלת צו הרחקה נגד הטרדה מאיימת כרוכה בכמה צעדים מרכזיים.
ראשית, מומלץ כי נפגע העבירה יאסוף ראיות המוכיחות את טענותיו – מאחר ומדובר בהליך בתוך המשפחה, הרי שמנסיון רב שנים כעורכת דין פלילית, אני יודעת להגיד כי קשה למצוא ראיות, אולם ברוב המקרים יהיה ניתן להפנות להודעות טקסט, מיילים, הודעות קוליות, פוסטים במדיה החברתית או כל צורה אחרת של תקשורת המראה התנהגות מאיימת. חשוב מאוד לתעד כל אירוע פיזי, על ידי תמונות של החבלות או צירוף של רשומות רפואיות.
לאחר מכן, על המבקש, הרי הוא הקורבן, להגיש בקשה לבית המשפט על גבי טופס קבוע מראש הכולל תצהיר שנדרש לאמת מול עורך דין.
במסגרת הבקשה יש לפרט את הנסיבות לבקשה ולשכנע למעשה כי בסמוך לבקשה, ננקטה נגד הקורבן אלימות או עבירת מין או שקיים חשש סביר כי אותו אדם מהווה סכנה גופנית ממשית לאחד האיומים כאמור, או שהוא התעלל נפשית מתמשכת באותו הקורבן .
את הטפסים ניתן לקבל מבית המשפט או להוריד באינטרנט.
לאחר הגשת הבקשה, שופט בית משפט לענייני משפחה יבחן את הבקשה, במקרים מסוימים בהם ימצא טעם בטענות, יורה השופט על צו הגנה זמני באופן מיידי, המספק הגנה לטווח קצר עד שניתן יהיה לקבוע דיון במעמד שני הצדדים בבית המשפט.
צו ההגנה יכלול פרטים בנוגע להגבלות על החשוד כדוגמת איסור נוכחות במרחק מסויים מבית הקורבן, איסור יצירת קשר ואף הורה למשטרת ישראל לקחת את נשקו האישי של החשוד.
שימו לב- כל מקרה הינו בעל נסיבות מיוחדות הדורשות סעדים שונים על מנת להגן על הנפגע.
לכן מומלץ להתייעץ עם עורך דין צו הגנה בטרם הגשת הבקשה, ברוב המקרים משרדנו אף ייתן יעוץ ללא עלות בכדי לסייע לנפגע לשמות על חיו מפני הסכנה הממשית.
איך מקבלים צו הגנה קבוע
לאחר שבית משפט נעתר לבקשה והורה על צו הגנה זמני, הוא יקבע דיון תוך 7 ימים במעמד שני הצדדים.
בדיון זה יכול שהתקיים אף הליך הוכחות קצר אשר בסופו יכריע השופט אם להוציא צו הגנה ארוך או לא. כמו כן יחליט אודות אורך הצו אשר על פי רוב ימשך ככל היותר למשך 180 ייום, אך יכול שופט גם להורות על פחות.
האם ניתן להוציא צו הגנה גם כנגד הטרדות מיניות?
כאמור צו הגנה נועד למנוע להגן מפני אלימות פיזית מילולית או עבירת מין. בהקשר הזה עורך דין הטרדות מיניות מסביר כי מדובר בעבירת מין לכל דבר ועניין, וכי הצו יכול לספק הגנה אפקטיבית שתנע מהפוגע להמשיך להטריד – כך לדוגמה במסגרת הצו ניצן לאסור על הפוגע ליצור קשר ישיר או עקיף עם הנפגע. הכוונה בפשטות היא לאסור כל פניה באמצעות שיחות טלפון, הודעות ואפילו תקשורת באמצעות צד שלישי. בנוסף, הצו יכול לחייב את הפוגע להישאר במרחק מסוים מבית הנפגע או ממקום העבודה שלו. הפרת תנאים אלו עלולה להביא למעצר מיידי. על ידי הוצאת צו הרחקה נגד הטרדה מאיימת , יכול הקורבן להגן על עצמו טוב יותר ולפעול באמצעים משפטיים הדרושים כדי לשמור על שלוות נפשו.
סיכום
הליך לקבלת צו נגד הטרדה מאיימת הוא הכלי המשפטי הראשון בדרכו של נפגע העבירה לשמור על שלמות חייו ונפשו מפני אלימות איומים והטרדות. מדובר בהליך יחסית מונגש לכל קורבן אך ככל הליך משפטי הוא יכול להסתבך. חלק מהמקרים יאפשרו הגשה עצמאית של הבקשה לבית משפט לאחר ייעוץ טלפוני עם עורך דין צו הגנה שינחה ויכוון את הנפגע, אולם חלק אחר של המקרים ידרוש יכולות משפטיות אשר יש רק לאנשי המקצוע.
בכל מקרה, מומלץ להתייעץ עם עורך דין בטרם קבלת החלטה שכן מדובר בדיני נפשות ממש
משרד עורכי הדין שלנו, בעל נסיון רב שנים בניהול תיקים פלילים הנוגעים לאלימות במשפחה, בכיוצא בזאת בהליכי הוצאת צו הגנה, זמין למתן ייעוץ דחוף 24/7 וללא כל התחיבות בעבור נפגעי עבירה.
לתיאום פגישת ייעוץ, מוזמנים ליצור קשר:
0545238646 | shikma@law-edri.co.il
*** האמור משמש כמידע עזר בלבד שאינו בגדר המלצה ואין בו כדי להוות ייעוץ משפטי ו/או לשמש כתחליף לייעוץ משפטי בידי עו"ד; אין להעתיק, להפיץ, להציג בפומבי או למסור לצד שלישי.