facebook whatsapp youtube

אי תביעה

author
date
13.03.2022
time
1 דקות קריאה
מאמרים נוספים בנושא:

כאשר מדובר בעבריינות הנוער, גובר האינטרס השיקומי על פני מיצוי הדין והענשה מאחורי סורג ובריח. לשם כך נוסדו הליכים חלופיים להליך הפלילי, בניהם הליך ה'אי תביעה':

הליך אי התביעה – על מה מדובר?

מדובר בהליך המוסדר בסעיף 4 לפקודת משטרת ישראל 14.01.01 ועניינו טיפול בתלונה ובתיק חקירה. ההליך מאפשר גניזת תיק פלילי של קטינים בכפוף לטיפול מותנה ללא רישום פלילי או משטרתי. התנאים לקיומו של ההליך הם עבירות קלות, עבר פלילי נקי, הודאה בעבירה, לקיחת אחריות והמלצת הממונה על החקירה. בעבירות הקשות יותר תילקח בחשבון גם כוונת הקטין לפצות את נפגע העבירה ולשתף פעולה עם גורמי החקירה.

איך זה קורה למעשה?

בתום חקירתו יופנה החשוד הקטין לשירות המבחן לנוער לצורך בדיקה על-ידי קצין מבחן לנוער, שירות המבחן יאבחן את הקטין ולבסוף ימליץ על גניזת התיק, המשך פגישות או מיצוי הדין עם הקטין. יש לשים לב, מדובר בהמלצה בלבד, הגורם המוסמך לקבל החלטה בנדון הוא קצין החקירות.

לקריאה נוספת בדבר הליכים חלופיים להליך הפלילי לחצו כאן

לסיכום

טיפול בנוער בסיכון ובכזה העובר על החוק בפרט מחייב חשיבה יצירתית וראייה שיקומית רחבה. עיננו רואות כי חרף המשקל הרב שיש לאינטרס השיקומי הרי שקטינות אינה חסינות כשלעצמה.

רק עורך דין המתמחה בתחום הנוער ידע לתת ייעוץ מקצועי ולייצג כראוי בהליך זה.

עורכת הדין שקמה אדרי מייצגת קטינים ונוער המעורבים בהליך הפלילי בבתי המשפט לנוער ומול הרשויות. בנוסף היא משמשת כסגנית יו"ר הועדה לנוער בסיכון של לשכת עורכי הדין במחוז מרכז.

בזכות ניסיונה ותפקידה זה, עו"ד שקמה אדרי תדע לתת ייעוץ מקצועי שביכולתו להציל את גורל הקטין ולהשיב את חיו חזרה לעבר המסלול הנורמטיבי.

האמור אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    form-image form-image