facebook whatsapp youtube
צור קשר

נהיגה בשכרות נהג צעיר

author
date
08.08.2023
time
1 דקות קריאה
מאמרים נוספים בנושא:

נהיגה בשכרות נהג חדש , נהג צעיר ומה שבניהם

בכל הנוגע לעבירות תנועה, המחוקק יצא מנקודת הנחה שישנם נהגים שבשל גילם, ותק הנהיגה שלהם או אופי הנהיגה שלהם, הינם נדרשים לנקוט משנה זהירות נוסף. חייגו 24/7 054-523-8646

בין היתר התייחס המחוקק לנהגים חדשים ונהגים צעירים:

נהג חדש – הכוונה לנהג בעל וותק נהיגה הפחות משנתיים, ולא חשוב מה גילו.

נהג צעיר – הוא כל מי שגילו פחות מ24 שנים, גם אינו נחשב נהג חדש.

הגבלות שהחוק מטיל על נהג חדש:

ישנה חובה לתלות שלט על הרכב המעיד על היותו של הנהג חדש,

נהג חדש שהורשע באחת מהעבירות המצוינות בתוספת השלישית לפקודת התעבורה רישיונו יישלל ויחויב לעבור מבחן עיוני מחדש.

אם בית המשפט החליט לפסול נהג חדש מלהחזיק רישיון נהיגה לתקופה של שלושה חודשים או יותר, ברי שאותו נהג יידרש לבצע מחדש בחינה עיונית ובבחינה מעשית – דבר שכרוך בעלויות ובזבוז זמן.

אם בית משפט קבע כי התקיימה עבירה של נהיגה בשכרות נהג חדש או בעבירה שגרמה לתאונת דרכים בה נהרג אדם או נפצע קשה, יידרש הנהג גם בביצוע בדיקות רפואיות במרב"ד – המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, ולא יחודש רישיונו עד שיעבור את הבדיקות בהצלחה.

נהיגה בשכרות נהגים צעירים

נהיגה בשכרות נהגים צעירים

נהיגה בשכרות נהג צעיר נחשבת לחמורה אף יותר מאשר לנהגים ותיקים. רף העבירה עולה והענישה היא בהתאם. הבדיקה נעשית מיד לאחר שנהג נעצר בחשד להיותו תחת השפעת אלכוהול או לאחר שהיה מעורב בתאונת דרכים. הבדיקה כוללת שימוש בינשוף ובדיקות משלימות. שקמה אדרי משרד עורכי דין עוסק בתחום וניתן לקבל אצלו מידע רב. חייגו 24/7 054-523-8646

נהיגה בשכרות נהג צעיר – מעשה חסר אחריות

נהיגה בשכרות נהג צעיר נחשבת למעשה חסר אחריות דווקא בגלל גילו הצעיר, חוסר ניסיונו והעובדה שרק לאחרונה קבל את הרישיון. משום כך, רף העבירה גבוה יותר מאשר נהג בעל וותק. בקרב נהגים צעירים, מעל 50 מיקרוגרם בליטר אוויר נשוף יחשב כשכרות. לשם המחשה – כמות כזאת בדמו של נהג וותיק אינה מהווה עבירה. ככל שכמות האלכוהול עולה אזי העבירה תיחשב לחמורה יותר. בדיקת ינשוף היא האסמכתא העיקרית עליה מתבססת העבירה אך לא הבלעדית. הנהג החשוד אמור לנשוף לתוכו ועל פי הממצאים יוחלט אם קיימת עבירה ומהי חומרתה. קיימות בדיקות משלימות אחרות כגון: ריח אלכוהול מבגדים, עמידה ויציבות, הליכה על קו ישר, הבאת אצבע לאף, צורת דיבור, לבוש והתנהגות. קצין משטרה יכול לשלול מנהלית את הרישיון ל-30 יום עם הארכה לתקופות נוספות.

נהיגה בשכרות נהג חדש

יש לדעת כי נהג יכול לסרב לבדיקת ינשוף ובדיקות משלימות, אך להחלטות אלו ישנן השלכות קריטיות אשר בנסיבות מסויימות יכולות להביא לזיכויו אך בנסיבות אחרות יכולות להביא לביסוס אשמתו. בנוסף, הוא זכאי לקבלת ייעוץ מעורך דין היכול לסייע רבות. הוא יכול לערער על  בדיקה שאיננה נערכת כראוי, או כאשר המכשיר אינו תקין ובנסיבות אחרות. הוא יכול לייצג בבית משפט ונוכחותו חשובה במיוחד כאשר מדובר על תאונה עם הרוגים בה העונש יכול להיות גם מאסר בגין הריגה.

שירות ממשרד בעל מוניטין בתיקים מורכבים

שקמה אדרי משרד עורכי דין מתמחה בתחום ומומלץ לקבל ממנו שירות מקצועי עם יחס אישי. הוא מקיף וכולל ייעוץ סבלני, הגנה משפטית, ליווי ככל הנדרש, מחירים נוחים ועוד. מנהלת אותו עורכת דין בעלת ידע רב וניסיון מצטבר המגיעים ממתן שירותים איכותיים ללקוחות רבים לאורך שנים ועוד. היא תשמח לשרת אחרים. חייגו 24/7 054-523-8646

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    form-image form-image

    שאלות ותשובות

    החוק בישראל קובע תקנות מחמירות בכל הנוגע לנהיגה תחת השפעת אלכוהול, ובמיוחד לנהגים צעירים (עד גיל 24) ונהגים חדשים (בשנתיים הראשונות לקבלת רישיון הנהיגה). עבור נהגים אלה, הכמות המותרת של אלכוהול היא כמעט אפסית – כלומר, עד 50 מיקרוגרם אלכוהול לליטר אוויר נשוף (בהשוואה ל-240 מיקרוגרם המותרים לנהג ותיק). בפועל, מדובר בכמות מזערית ביותר, כך שאפילו שתיית משקה אלכוהולי אחד עלולה להוביל לחציית הרף החוקי.

    החמרה זו נובעת מהסיכון הגבוה הכרוך בנהיגה תחת השפעת אלכוהול בקרב נהגים צעירים, אשר חסרי ניסיון נהיגה מצטבר, ובעלי סיכוי גבוה יותר להיות מעורבים בתאונות דרכים קטלניות. החוק רואה בנהגים אלה אוכלוסייה בסיכון, ולכן העונשים במקרה של נהיגה בשכרות עבורם נוקשים יותר.

    העונש לנהג צעיר שנתפס נוהג בשכרות נקבע בהתאם לנסיבות העבירה ולחומרת הממצאים. החוק קובע עונש מינימום של פסילת רישיון למשך שנתיים לפחות, וזאת מבלי קשר לכמות האלכוהול שנמצאה בבדיקת הינשוף. בנוסף, ייתכנו הסנקציות הבאות:

    1. קנס כספי גבוה – העומד לרוב על אלפי שקלים, בהתאם להחלטת בית המשפט.
    2. מאסר על תנאי – במיוחד אם מדובר בעבירה חוזרת או בנהג שנהג תחת השפעה קיצונית של אלכוהול.
    3. שלילת רישיון נהיגה בפועל – למינימום שנתיים, כאשר במקרים חמורים תקופת הפסילה עלולה להיות ממושכת יותר.
    4. חיוב בביצוע מבחנים מחודשים – נהג שפסילתו הסתיימה עשוי להידרש לעבור מבחן תיאוריה, מבחן מעשי (טסט) ובדיקות במכון הרפואי לבטיחות בדרכים (מרב"ד), כדי להוכיח כי הוא כשיר לשוב לכביש.
    5. מאסר בפועל – במקרים קיצוניים שבהם העבירה לוותה בעבירות נוספות כמו נהיגה במהירות מופרזת, נהיגה בזמן פסילה או תאונה עם נפגעים.

    בית המשפט נוטה להחמיר עם נהגים צעירים כדי להעביר מסר חד משמעי באשר לסיכון שבנהיגה תחת השפעת אלכוהול.

    כאשר נהג צעיר נתפס נוהג בשכרות, ההתמודדות המשפטית היא קריטית, שכן ההשלכות עלולות להיות הרסניות עבור עתידו כנהג. הדרך הנכונה להתמודד עם המצב כוללת מספר שלבים:

    1. בדיקת הראיות – חשוב לבדוק אם בדיקת הינשוף בוצעה כהלכה, האם המכשיר היה מכויל, והאם השוטר שביצע את הבדיקה מוסמך לכך. טעויות פרוצדורליות עלולות להוביל לזיכוי או להפחתת הענישה.
    2. בחינת נסיבות מקלות – למשל, אם מדובר בכמות אלכוהול נמוכה במיוחד, אם הייתה טעות בזיהוי הנהג, או אם הנהג לא היה מודע לכך שהוא עבר את הרף המותר.
    3. בחינת הליך האכיפה – במקרים מסוימים, ייתכן שהמשטרה לא פעלה על פי הנהלים, למשל אם לא ניתנה לנהג האפשרות להיוועץ בעורך דין לפני הבדיקה.
    4. הצגת אופציות שיקום – במקרים מסוימים ניתן להציע תוכנית שיקום כמו קורסי נהיגה מונעת, השתלמויות והתחייבות להימנע משתייה לפני נהיגה, כדי לשכנע את בית המשפט להקל בעונש.
    5. משא ומתן עם התביעה – לעיתים ניתן להגיע להסדר טיעון שיפחית את העונש, לדוגמה על ידי הסכמה לפסילה מקוצרת בתמורה לביצוע עבודות שירות.

    ייצוג משפטי מקצועי יכול לעשות את ההבדל בין עונש חמור לבין הקלה משמעותית, ולכן מומלץ לפנות לעורך דין המתמחה בדיני תעבורה בהקדם האפשרי.