facebook whatsapp youtube
צור קשר

החזרת ערובה

author
date
14.08.2022
time
0 דקות קריאה
מאמרים נוספים בנושא:

אדם המשוחרר ממעצר בכפוף להפקדת ערובה, יהיה זכאי להחזר באמצעות בנק הדואר, אם עברו למעלה מ 180 ימים ממועד הפקדת הערובה ולא הוגש נגדו כתב אישום, אלא אם בית המשפט  הורה על הארכת תוקף הערבות.

בנוסף לכך, ישנם מצבים בהם גם בהינתן שהוגש כתב אישום, זכאי הנאשם לבקש את החזרת הערובה שהפקיד, ובכך ענייננו.

בענייננו, נתבקשה החזרת של הערובה אשר הופקדה במי שנחשד בעבירות רכוש חמורות ביותר מסוג פשע, ואף הורשע לאחר הליך הוכחות מייגע ונגזר דינו.

הן התביעה והן בית המשפט היו תמימי דעים כי טענותיה של עו"ד שקמה אדרי בעניין החזרת הערובה כבדות משקל ועל כן הורה בית המשפט על החזרת הערובה בסך 2,000 ₪ לידיו של הלקוח.

דעו שככלל, באם מדובר על ערובה הנתבקשת להחזרה בשל אי הגשת כתב האישום, הרי שניתן לבדוק את סטטוס הטיפול בה במערכת הכספים של משטרת ישראל, וזאת על ידי הקלדת תעודת זהות ומספר הערובה.

ראו כתב ערובה לדוגמא:

בנוסף, חשוב לדעת שלדמי הערובה מתווספים הפרשי ריבית מיום ההפקדה ועד ליום ההחזר, בתנאי שחלפו לפחות שלושה חודשים מיום ההפקדה.

לסיכום

בבקשה להחזרת ערובה כמו גם בשאר ההליכים הנלווים להליך הפלילי מומלץ להתייעץ עם עורך דין מקצועי השולט היטב ברזי המקצוע. מהרו לפנות לעורכת הדין שקמה אדרי המתמחה בדין הפלילי ובעלת ניסיון רב בייצוג בבתי המשפט השונים.

לייעוץ לפני חקירה, וליווי לתחנת המשטרה, ניתן ליצור קשר בכל שעה 24/7.

האמור אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    form-image form-image