facebook whatsapp youtube
צור קשר

גישור פלילי

author
date
13.03.2022
time
1 דקות קריאה
מאמרים נוספים בנושא:

גישור פלילי הינו הליך נפוץ שמטרתו ליישב סכסוכים מחוץ לכותלי בית המשפט, זאת באמצעות קיום שיח דיסקרטי בראשותו של מגשר, הבנת הצרכים והאינטרסים של כל אחד מן הצדדים לסכסוך וגיבוש פתרון מוסכם למחלוקת המשפטית.תוכלו לעשות זאת באמצעות השכרת שירותיו של עורך דין סמים.

הגישור הפלילי – אלטרנטיבה נוספת ליישוב סכסוכים

עם התפתחות המשפט הישראלי נוצרו מודלים מגוונים המהווים אלטרנטיבה ליישוב סכסוכים פליליים, בניהם הליכים מוכרים של הסדר מותנה, צדק מאחה, בית משפט קהילתי ועוד. בדומה לכך, נוצרה הפרקטיקה של הגישור הפלילי המתקיים על פי רוב בפני מגשר שהוא שופט מכהן או שפוט בדימוס. מדובר בהליך המותנה בהסכמת הצדדים לסכסוך, כאשר להבדיל מההליך האזרחי, הרי שבזירה הפלילית מדובר על נאשם אל מול המדינה. ההליך הגישורי מתקיים במקביל (ובנפרד) להליך העיקרי ומכאן שתוכנו חסוי מפני השופטים היושבים בתיק. מאפייניו אלו הם המעודדים שיח חופשי שבהתקיימותו הסיכוי להגיע להסכמות גובר.

יתרונות הגישור הפלילי

  • יעילות – יתרונה הגדול של אלטרנטיבה זו הוא היעילות. המגשר מסייע לצדדים להידבר וכך להגיע לפתרון המחלוקת במהירות תוך חסכון בזמן השיפוטי המונע הן מהנאשם והן מהקורבן להמשיך בחייהם מחד, ומעמיס על הערכאות השיפוטיות מאידך .
  • מעורבות הצדדים – נאשם המשתתף בהליך הגישור זוכה למעורבות בגיבוש ההסכם ובכך שולט בתוצאה המתקבלת, להבדיל מבהליך המתקיים מול הערכאה השיפוטית שם מערבותו מצומצמת והתוצאה נכפת עליו. כמו כן, בהליך הגישור זוכה גם קרובן העבירה להשמיע את קולו ויכול גם הוא לקבל מענה לצרכיו.
  • חשיבה מחוץ לקופסה – למגשר כלים שונים שאינם עומדים לרשות בית המשפט, באמצעותם יכול לגבש פתרונות יצירתיים לסכסוך.

שורה תחתונה – האם הליך הגישור הפלילי משרת את האינטרס הציבורי או את הנאשם בפלילים

גדולתו של ההליך הייחודי הוא במתן פתרון שבו כולם מרוויחים.

מחד, הוא משרת את הנאשם המעוניין במציאת פתרון שיקומי, מהיר ויצירתי שיהיה מוסכם על ידו.

ומאידך, מקדם את האינטרס הציבורי על ידי כך שהוא מאפשר מתן תגובה עונשית אפקטיבית ומהירה, מתן מענה לצרכיו של נפגע העבירה והבאת הנאשם כדי לקיחת אחריות.

ניתן לראות כי הליך הגישור מתנהל בצורה מקצועית ומשרת את שני הצדדים לסכסוך והרי זו היא מטרתו.

תפקיד השופט המגשר וכישוריו

על השופט המגשר להיות אקטיבי ומעורב, הוא רשאי ואף מצופה ממנו להביע את דעתו ובכך לקדם את הצדדים לעבר פתרון מוסכם. עליו להיות קשוב ויצירתי דיו בכדי למצוא את הפתרונות שיתנו מענה משביע רצון לאינטרסים המנוגדים של הצדדים.

אם כך, האם הליך הגישור מתאים לכל מקרה?

חרף האמור, ההליך לא מתאים לכל מקרה ויש להיוועץ עם עורך דין פלילי בעל ידע מקיף.

עו"ד המתמחה בדין הפלילי – שקמה אדרי הינה בעלת ניסיון בניהול הליכי גישור בתיקים מורכבים ותדע לנתח באופן מקצועי את המצב המשפטי בתיק ומכאן גם לייעץ באשר להמשך ההליך המשפטי בדרך של גישור פלילי.

האמור במאמר אינו מובא כתחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין והוא מהווה מידע כללי בלבד, אשר אינו מהווה ייעוץ משפטי מחייב ואין להסתמך עליו בכל צורה שהיא. כל פעולה שנעשית ע"פ המידע והפרטים האמורים במאמר זה הינה על אחריות המשתמש בלבד. בכל מקרה ספציפי יש להיעזר בבעל מקצוע המתמצא בתחום.

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    form-image form-image