facebook whatsapp youtube

כתב אישום

author
date
13.03.2022
time
1 דקות קריאה
מאמרים נוספים בנושא:

ביטול כתב אישום

כאשר שלב החקירה נגמר ומחליטים למצות את הדין עם החשוד – מוגש כתב האישום. בהגשתו משתנה מעמד החשוד – למעמדו של 'נאשם'. למעשה זה המסמך הפותח את ההליך הפלילי, הליך בו מצד אחד עומד לבדו הנאשם ומהצד השני 'המדינה' כמאשימה. כתב האישום מוגש על ידי התביעות או הפרקליטות בהתאם לעבירה, וכאשר קיימות ראיות להוכחת האשמה ואינטרס להעמדה לדין.

להבנת שלבי ההליך הפלילי ראה>> 'מבנה ההליך הפלילי'

מה יכלול כתב האישום?

כתב האישום הינו מסמך משפטי לכל דבר ולכן עליו לעמוד בדרישות צורניות מוגדרות.

בניהן עליו לכלול את הפרטים הטכניים של האישום – שם הנאשם ופרטיו האישיים, פרטי המאשימה ובא כוחה,  בית המשפט אליו מוגש כתב האישום ועוד; העובדות שמגבשות את העבירה; סעיפי החוק עליהם עבר הנאשם; רשימת עדי התביעה.

הליכים מקדימים להגשת כתב אישום

בנסיבות מסוימות זכאי הנאשם שיערך שימוע בעניינו, במסגרתו תינתן לו הזדמנות אמיתית לשכנע את הגוף התובע להימנע מהגשת כתב אישום בעניינו

מהי המשמעות של כתב האישום?

עם הגשת כתב האישום יידרש הנאשם לנהל את הגנתו בבית המשפט. תחילה יגיע לדיון 'הקראה' וימסור את תשובתו לאישומים – האם הוא מודה או כופר.

השלבים הבאים הם ניהול הוכחות כאשר המאשימה תנסה להוכיח את אשמתו ואילו הוא ינסה לעורר ספק סביר שיביא לזיכוי.

לבסוף תינתן הכרעת דין על ידי בית המשפט ולאחריה גזר דין.

לקריאה נוספת בעניין מחיקת פסק דין שניתן בהיעדר לחצו על הלינק >>

https://law-edri.co.il/מאמרים-מקצועיים/ביטול-פסק-דין-שניתן-בהיעדר/

מה עלי לעשות עם קבלת כתב אישום?

כאשר ההליך מגיע לפתחו של בית המשפט, על הנאשם לפעול בצורה מחושבת שכן כל מילה שיגיד -נרשמת ובעלת משמעות. ולהפך, אם לא טען בזמן את אשר היה צריך, יתכן שאיבד את ההזדמנות.

ההמלצה היא לפנות לעורך דין המתמחה בדין הפלילי בשלב המוקדם ביותר שניתן, על מנת לבחון את המצב המשפטי, לעמוד על הזכויות ולהימנע מביצוע טעויות שיעלו בחופש שלו!

עו"ד שקמה אדרי – מתמחה בפלילי ובתעבורה, בעלת ניסיון רב בדין הפלילי מזמינה אתכם ליצור קשר ולקבל ייעוץ, התקשרו! 054-5238646.

ביטול כתב אישום

כיצד ניתן לבטל כתב אישום?

לא מעט תיקים פלילים נסגרים עוד במהלך החקירה, טרם הבשלת כתב אישום עקב מגוון רחב של סיבות לדוגמת: חוסר עניין לציבור, אי הצטברות של תשתית ראייתית או עקב חוסר תשומת לב לפרטים טכניים שהתפספסו במהלך החקירה. עם זאת, במקרים נדירים, כתב אישום מתבטל לאחר שהוגש. מקרים אלו מחולקים לשתי קטגוריות: מקרים בהם הפרקליטות חזרה בה מכתב האישום, או מקרים בהם הסנגוריה הוכיחה לבית המשפט כי בוצע עוול מאחר והתשתית הראייתית לא תומכת בכתב האישום ולכן יש לבטל אותו. עם זאת, כמו בכל עניין משפטי, ביטול כתב אישום הוא לא דבר של מה בכך ולכן חשוב לפנות אל עורך דין מומחה לסדר הדין הפלילי, לבניית אסטרטגיה משפטית וניהול ההליך. אחת ההמלצות במקרים שכאלו, היא לפנות אל לא אחרת מאשר עו"ד שקמה אדרי, המתמחה בדין הפלילי ובעלת מספר רב של הצלחות מרשימות בתחום.

ביטול כתב אישום – הסיבות המובילות

הגשת כתב אישום אינה גזרה משמיים, וגם אם הוגש נגדכם כתב אישום, דעו כי קיימות מספר סיבות אשר עשויות להביא לביטולו. בסופו של יום, כתב אישום שהוגש יבוטל בשני מקרים עיקריים: כאשר הפרקליטות מחליטה לבטל את כתב האישום, כי השתכנעה שהסיכויים להביא להרשעת הנאשם נמוכים, או לחילופין כאשר צוות ההגנה הוכיח כי קיים ספק סביר שבעקבותיו לא ניתן יהיה להרשיע את הנאשם, יתכן אף כי נפלו פגמים משמעותיים בהליך, שפגעו בזכותו הבסיסית של אדם להליך משפטי הוגן. במקרים אלו, בית המשפט יקבע כי יש לבצע ביטול כתב אישום ויזכה את הנאשם.

לפנות אל המומחים בדין הפלילי

על מנת להתמודד עם המצב המורכב והקשה בו אתם מתמודדים עם כתב אישום, חשוב לפנות אל עורך דין מומחה לסדר הדין הפלילי ובנות אסטרטגיה משפטית נכונה שתמצה את הדין ותביא לביטול כתב האישום ולזיכוי. שקמה אדרי, היא עורכת דין מומחית אשר מתמחה בדין הפלילי וליוותה מאות לקוחות מרוצים בהליכים משפטיים סבוכים ופשוטים כאחד.

ביטול כתב אישום פלילי

ביטול כתב אישום פלילי

ישנם מקרים רבים בהם חשודים בביצוע עבירה פלילית יוכלו להזים את החשד כנגדם עוד בשלבים מוקדמים של החקירה ממגוון סיבות, בין אם מדובר על טעות בזיהוי או על פגם טכני שעלול לפגוע בהרשעה. חשוב לדעת כי ניתן להוכיח עילת ביטול כתב אישום פלילי גם במקרים שאינם טכניים כמו הפרת זכויות החשוד או זיהוי שגוי, אלא באמצעות נימוקים והוכחות, הן לבית המשפט עצמו והן לפרקליטות. אם גם אתם מתמודדים עם כתב אישום וזקוקים לייעוץ מקצועי, דעו שפניה אל עורכת הדין שקמה אדרי היא ללא ספק הבחירה הנכונה בעבורכם. שקמה אדרי היא עו"ד מומחית לסדר הדין הפלילי, אשר צברה יחד עם משרדה מספר רב של הצלחות גם בביטול כתבי אישום.

ביטול כתב אישום פלילי – הסיבות העיקריות

כאמור, ישנן סיבות רבות לביטולו של כתב אישום פלילי, כאשר אחת מהן ואולי היעילה ביותר היא הצגת טיעון מקדמי אשר יהווה בסיס לביטול כתב האישום. מקרים אחרים יכללו מספר רחב של סיבות לביטול כתב אישום כמו ביטול כתב אישום פלילי כחלק מחוק ההתיישנות אשר חל על העבירה (לשם כך מומלץ להכיר חוקי התיישנות בהתאם לעבירה). יש לציין כי התייעצות, ליווי וייצוג של עורך דין מומחה לסדר הדין הפלילי הוא ללא ספק הכרחי על מנת להתמודד עם כתב האישום על הצד הטוב ביותר ולהביא לביטולו.

למנוע מלכתחילה את הגשת כתב האישום

חשוב לזכור כי קל יותר למנוע הגשת כתב אישום מאשר לבטל אותו לאחר שהבשיל. מניעת כתב אישום במהלך חקירה פעילה יכולה להתאפשר תחת שלוש נסיבות עיקריות: הראשונה היא היעדר ראיות מספיקות אשר מוכיחות את החשד כלפי הנחקר, השנייה היא העדר אשמה מובהק עוד בהליך החקירה (כמו הימצאות של אליבי מוצק) והשלישית היא היעדר עניין לציבור. על מנת למנוע הגשת כתב אישום, מומלץ לפנות אל עורכת הדין שקמה אדרי, המתמחה בסדר הדין הפלילי ומציעה ללקוחותיה ליווי, ייעוץ וייצוג משפטי מהשורה הראשונה. עו"ד שקמה אדרי ליוותה בהצלחה בשנות פעילותה מאות לקוחות במגוון הליכים פליליים.

לייעוץ ראשוני ללא התחייבות

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

    form-image form-image

    שאלות ותשובות

    ככלל בהליך הפלילי, הליך שבסופו מוטל על הנאשם גזר דין הפוגע בזכויות ראשונות במעלה ובניהם חירותו האישית, ישנה חשיבות מכרעת לייעוץ עם עורך דין מקצועי כבר מהרגע הראשון.

    לכן ישנה חובה על הרשות ליידע את החשוד כבר בחקירתו הראשונה, בדבר האפשרות שלו להיוועץ עם עורך דין מטעמו או מטעם המדינה.

    אף הפסיקה הוכיחה כי במקרים בהם הזכות להיוועצות נפגעה באופן משמעותי, הדבר יכול להביא גם לזיכוי.

    מעבר לזכות של חשוד לבחור את ייצוגו, הרי שישנם הליכים אשר מחייבים בדין על ייצוג בידי עורך דין ואין אדם זכאי לייצג עצמו במהלכם. כך לדוגמא בהליך של הסדר מותנה או כאשר ישנו חשש למאסר.

    ייעוץ מקדים עם עורך דין יכול בהרבה מקרים לחסוך את הגשת כתב האישום ולנתב את ההליך לדרך נכונה יותר משפטית.

    למעשה הכוונה היא 'חזרה מכתב אישום' והדבר יכול לקרות כחלק מהליכי התדיינות בין עורך הדין המייצג את הנאשם ובין התובע הממונה על התיק. אך שימו לב שלא מדובר על תוצאה אשר תיתכן בכל מצב ויש צורך בנימוק כבד משקל לשם כך.

    כך דוגמא יחזור התובע מכתב האישום אם אי קיום שימוע כחוק הביא לפגיעה ממשית בהגנתו של הנאשם, או אם מהות העבירה ממתאים להליך אלטרנטיבי כדוגמת הסדר מותנה וכן מנימוקים נוספים אחרים.

    ייעוץ עם עורך דין והצגת התמונה המלאה בפניו, בהקדם, עשוי לתרום משמעותית לאפשרות בה תחזור בה התביעה מהאישום.

    ככלל, חשד לביצוע עבירה יביא להגשת כתב אישום אשר יידון בפני בית המשפט שאצלו הסמכות.

    אולם, קיימים הליכים אלטרנטיבים להליך הפלילי אשר הניתוב אליהם יכול להגיע ביוזמת התובע, בית המשפט עצמו או כפי שקורה ברוב הפעמים, בעצתו של עורך הדין הפלילי המייצג את הנאשם.

    סיווג להליך המתאים נבחר בין היתר לאור גיל הנאשם, סוג העבירה, חומרתה והדבר אשר מצריך טיפול בעניינו.